Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

Arduino Global Partner Conference 2019

door | okt 1, 2019 | Arduino Nieuws

Elektronica Voor Jou was uitgenodigt om namens Nederland deel te nemen aan de eerste Arduino Global Partner Conference 2019. Deze conferentie vond plaats in Como Italië. 
Het was een fantastische ervaring het Arduino team & andere partners te ontmoeten en uitgebreid te spreken.
Naast het lanceren van een nieuw product is er veel gesproken over de richting die het bedrijf de komende tijd op zal gaan.

 

 

Nieuwe release: Arduino MKR WAN 1310

De MKR WAN 1310 is een verbeterde versie van de MKR WAN 1300
MKR WAN 1310 Hardware:

  • Microchip Cortex M0+
  • 256KB Flash / 32K RAM
  • ECC508A Crypto Chip
  • Murata LoRa Module
  • Batterij oplader
  • 2MB Flash geheugen

Andere interessante punten van dit nieuwe board zijn:

  • Lager energie verbruik
  • Gecertificeerde Radio Stack
  • MKR vormfactor

Erg belangrijk bij de MKR boards is de veiligheid tegen hacks. Om deze reden bevatten alle boards een Crypto Chip.

Waar ligt de focus?

 

Educatie

Arduino is inmiddels al een tijdje bezig met het maken van lespakketten. Inmiddels is er genoeg lesmateriaal voor leerlingen om vanaf 11 tot 26 jaar gedurende het gehele leertraject te werken met Arduino.

Op dit moment is Arduino hard bezig met het vertalen van de pakketten en omgeving. Helaas staat Nederlands nog niet op de planning.

 

Maker

Momenteel is de grootste groep Arduino gebruikers Makers. Arduino hecht grote waarde aan deze groep gebruikers. Ze zullen dan ook blijven werken om het voor steeds meer mensen mogelijk te maken om complexe projecten simpel te maken.

Professioneel

Tijdens de conference liet Arduino duidelijk weten dat ze de komende tijd flink aan de slag gaan in de professionele markt. 
Er staan een aantal hele interessante dingen op de planning. Het is dus zeker aan te raden om zowel hun als onze website in de gaten te houden.

Arduino fundamentals certification

Certificeer officieel uw kennis van Arduino op het gebied van programmeren en elektronica door het Arduino Fundamentals-examen af te leggen.

Arduino Fundamentals is een online examen dat officiële certificering biedt voor uw kennis van Arduino-gerelateerde elektronica, programmering en fysiek computergebruik.

Het examen is gebaseerd op de concepten die zijn geïntroduceerd in de Arduino Starter Kit, omdat het alles biedt wat je nodig hebt (componenten, projectboek en ondersteuning) om op een praktische manier aan de slag te gaan met Arduino, codering en elektronica.

Het Arduino Fundamental-examen is webgebaseerd en bestaat uit 36 vragen met 75 minuten om ze allemaal te voltooien.

U ontvangt uw resultaten onmiddellijk na het indienen, met vermelding of u geslaagd of mislukt bent. Bij het behalen van het examen wordt u beloond met het Arduino Fundamentals-certificaat.

Namens Elektronica Voor Jou wil ik Arduino graag bedanken dat we aanwezig mochten zijn op de Arduino Global Partner Conference 2019. We kijken erg uit naar alle ontwikkelingen die er de komende tijd aan komen.

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 3972 reviews.