Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

Arduino Nano RP2040 Connect

Er is weer een nieuwe Arduino, de Arduino Nano RP2040 Connect! In dit artikel lees je meer over het eerste Arduino bordje met een Raspberry Pi microcontroller.
Arduino Nano RP2040 connect

Een Arduino met een Raspberry Pi chip!?

Wellicht heb je begin dit jaar gelezen over de Raspberry Pi Pico. Sterker nog misschien heb je er al een en ben je er flink mee aan het prototypen. Zo niet, de Pico is het eerste microcontroller bordje van Raspberry Pi. Raspberry Pi heeft de RP2040 microcontroller ontwikkeld. Deze microcontroller komt ook op de Arduino Nano RP2040 te zitten. Arduino maakte altijd al gebruik van microcontrollers van derden. Het is echter leuk om te zien dat ze nu ook gebruik maken van een Raspberry Pi microcontroller.

Verschil Nano RP2040 en Pico

De Raspberry Pi Pico is een leuk maar simpel bordje. Het komt zonder draadloze connecties en zonder ingebouwde sensoren. De naam van de Arduino Nano RP2040 connect zegt het eigenlijk al. Het bordje beschikt over connectiviteit. Dankzij de ingebouwde U-Blox NINA module beschikt het bordje over zowel WiFi als Bluetooth. Ook komt het met interessante extra features. Zo zit er een 6 assige IMU (Inertial measurement unit) in. Hier kun je bewegingen en versnellingen mee meten. Ook bevat het een microfoon en een RGB LED.

Arduino IoT cloud

De Nano RP2040 is volledig compatibel met de Arduino IoT cloud. Je kunt dus gemakkelijk slimme apparaten ontwikkelen. De IoT cloud maakt het extra makkelijk om de Nano RP2040 te laten communiceren met andere boards die op de IoT cloud zijn aangesloten. Benieuwd hoe je boards via de cloud kunt laten communiceren? Lees dan dit artikel van Arduino! Klik hier.

Verschil Arduino Nano 33 IoT en Nano RP2040

Eerder las je al de verschillen tussen de Nano RP2040 en de RPI Pico. De verschillen tussen de Nano 33 IoT en de Nano RP2040 zijn wellicht veel interessanter. De bordjes komen namelijk veel meer overeen. Ook zitten ze in dezelfde prijsklasse. Dit zijn in het kort de verschillen. De 33 IoT heeft 14 digitale pins waarvan er 11 PWM pinnen zijn. De RP2040 20 digitale pins die allemaal als PWM pinnen kunnen worden gebruikt. De kloksnelheid van de 33 IoT is 48MHz, die van de RP2040 is 133Mhz. De 33 IoT beschikt over 256KB flash en 32KB sram. De RP2040 beschikt over 16Mb flash en 264KB sram. Het lijkt er dus zeker op dat de Arduino Nano RP2040 connect een aantal goede verbeteringen biedt ten opzichte van de Nano 33 IoT.

Overzicht Arduino Nano RP2040 Connect

  • Arduino Nano formvactor.
  • Het is het enige RP2040-bord met connectiviteit.
  • Het is het meest veelzijdige RP2040-bord vanwege de extra functies.
  • 6-As IMU, Microfoon, RGB LED enz.
  • Het is een krachtig Arduino-bord voor makers.
  • Meer RAM en dual-core, waardoor nieuwe projecten mogelijk zijn.
  • De IMU heeft machine learning mogelijkheden, dus extra detectie-algoritmen.
  • Microfoon om spraak-enabled projecten te maken.
  • De ESP32-kern aan boord kan worden gebruikt als co-processor.
  • 8 Analoge pins.
  • 22 Digitale pins.
  • 20 PWM pins.
  • Geheugen: 16MB flash, 264KB SRAM.

Arduino Projecten

Arduino Project: DS18B20 Thermometer

Arduino Project: DS18B20 Thermometer

In dit project ga je leren hoe je een thermometer maakt met een Arduino. De temperaturen die gemeten worden gaan je laten zien op een zeven segmenten scherm. Als sensor gebruiken we een DS18B20 temperatuur sensor. Voor het zeven segmenten scherm gebruiken we een...

Arduino project: Machine-learning Kleuren detectie

Arduino project: Machine-learning Kleuren detectie

In dit project maken we gebruik van de kleur en nabijheid sensor op de Arduino Nano 33 BLE Sense. Ook hebben we de nieuwe Arduino_KNN bibliotheek nodig. Deze bibliotheek maakt gebruik van Tiny Machine Learning. In dit project gaan we objecten onderscheiden op basis...

Arduino Project: Weer station

Arduino Project: Weer station

In dit Arduino project leer je hoe je zelf een weerstation kunt maken. Dit doe je aan de hand van een DHT11 temperatuur & luchtvochtigheid sensor en een LDR. De temperatuur, luchtvochtigheid en lichtsterkte worden weergegeven op een 16x2 LCD display. Deze...

Blijf op de hoogte van het laatste Arduino nieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen en projecten.

Volg ons

Voor nieuws, aanbiedingen en instructie filmpjes.

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 4990 reviews.