Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 11:30 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*

Logo Elektronica Voor Jou


Gebaren typemachine

Een typemachine die gebaren herkent en er woorden van maakt. Waar heb je dat voor nodig vraag je je af? Voor een flinke groep mensen in onze samenleving is dit onmisbaar. Namelijk voor: dove mensen die niet, of lastig, kunnen lezen en schrijven. Want hoe kom je anders in contact met horende mensen? Of hoe stuur je een mail of bericht naar je geliefde? En vergis je niet, deze groep mensen bestaat naar schatting uit 4.000 mensen. Daarnaast is deze tool ook handig voor alle andere dove mensen. De tool maakt communiceren met horende mensen namelijk een stuk gemakkelijker.  

Kun jij ons helpen?

Wij zijn ontzettend enthousiast over dit project en werken hard voor een snel resultaat. Jij kan ons helpen om dit proces te versnellen en verbeteren. Als je dit bericht leest en denkt een bijdrage te kunnen leveren. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We kunnen alle hulp gebruiken, maar zeker van de mensen met de volgende kennis:

Computer visie en/of machine learning. Een persoon met kennis van deze onderwerpen kan het proces wellicht versnellen en optimaliseren. Zelf hebben we ook kennis van deze onderwerpen, maar we hebben niet veel ervaring met soortgelijke projecten. Heb jij dat wel? Neem dan contact met ons op.

Ervaringsdeskundigen. Ben jij doof of slechthorend? Of werk jij veel met deze groep? Dan kan jij ons waarschijnlijk helpen. Wij komen namelijk graag in gesprek met de groep waarvoor we de tool maken. We kunnen het systeem daardoor beter afstemmen op hun wensen. Als jij ons denkt te kunnen helpen, neem dan contact met ons op.

Hoe kwam dit tot stand?

Een van onze medewerkers was in gesprek met een persoonlijk begeleider van dove mensen. Tijdens dit gesprek vertelde de begeleider dat veel dove mensen een achterstand hebben in hun taalontwikkeling. Tot op heden is NGB (Nederlandse Gebarentaal) niet erkent als taal in Nederland. Sterker nog, gebarentaal is jarenlang onderdrukt geweest. Kinderen kregen vroeger geen onderwijs in gebarentaal en mochten deze taal onderling ook niet gebruiken. Doordat dove kinderen niet goed konden communiceren, liepen zij een flinke taalachterstand op.

Inmiddels krijgen dove kinderen gelukkig wel passende educatie, maar er is nog steeds een grote groep doven die niet kunnen lezen en/of schrijven. Voor deze mensen zijn wij nu bezig met dit project. Dit doen wij uiteraard volledig vrijblijvend en zonder subsidie. 

Gebaren herkenning

Van probleem naar het idee

Vanwege de achterstand in taalontwikkeling bij dove mensen is de brug tussen die groep en de mensen met een goed gehoor groot. Wij willen deze brug verkleinen. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking kan geen gebarentaal. Daarom willen wij een tool ontwikkelen die gebaren omvormt naar een tekst document. Op deze manier kunnen deze mensen zelf brieven of mails schrijven. Of zelfs live een gesprek voeren met iemand die geen kennis heeft van de Nederlandse gebarentaal.

Waar zijn we nu?

Op dit moment staan we nog aan de basis van het project. We zijn aan het expirementeren met computer visie. Welke punten moeten we meten om gebaren te herkennen. We hebben al auto’s, motors, fietsers en voetgangers automatisch kunnen herkennen. Ook werkt de gezichtsherkenning goed. Nu zijn we bezig met het herkennen van vingerspellen (het alfabet in gebarentaal). Zodra we vingerspellen voor elkaar hebben, is de stap naar andere gebaren minder groot.

Waarom doen we dit?

In eerste instantie doen we dit vooral omdat we het belangrijk vinden om actief een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. We hoorde van dit probleem en vonden het een geweldige uitdaging. 

Naast het maatschappelijke gedeelte, doen we dit om onze eigen kennis uit te breiden. Computer visie en Machine Learning beginnen een steeds groter onderdeel te worden van onze huidige samenleving. Daarom willen wij hier alle ins en outs van weten. Als wij zelf in de praktijk werken met deze principes kunnen we onze klanten later beter adviseren. 

Als jij ons kan helpen met dit project, neem dan voor contact met ons op. 

Vingerspellen

Arduino Projecten

Arduino Project: Weer station

 In dit project ga je leren hoe je een weer station opzet met een Arduino. In dit weerstation kun je het lichtniveau, de temperatuur en de luchtvochtigheid zien. Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino programmeren Niveau - GemiddeldTijdsduur -...

Arduino & Raspberry Pi communicatie project

In dit project ga je leren hoe je communiceert tussen een Arduino en Raspberry Pi. In dit project gaan we er van uit dat je Raspberry Pi OS hebt geïnstalleerd en dat er Node-RED is geïnstalleerd.   Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino...

Arduino IoT Cloud les 4: HC-SR04

Dit is de vierde les uit de Arduino IoT Cloud handleiding. Heb je de eerste lessen nog niet gevolgd? Bekijk deze HIER. In deze les leer je hoe je in de Arduino IoT de waarde van een HC-SR04 ultrasone afstandssensor uitlezen. Deze waardes slaan we op zodat we deze in...

Blijf op de hoogte van het laatste Raspberry Pi nieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen en projecten.

Volg ons

Voor nieuws, aanbiedingen en instructie filmpjes.

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 811 reviews.