Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

LED serie weerstand berekenen

Een LED serie weerstand calculator is een hulpmiddel. Waardoor je de optimale weerstandswaarde kan bepalen. Hierdoor kan je een LED veilig en efficiënt op een stroombron aansluiten. Door de spanningsval van de LED, de gewenste stroom en de spanning van de stroombron in te voeren,Dit kan wanneer je de spanningsval, de gewenste stroom en de spanning van de stroombron invoert.
Wat is een LED Serie Weerstand Calculator?

Aan de hand van deze LED serie weerstand calculator kan je de optimale weerstandswaarde bepalen. Hierdoor weet je wat nodig is om een een lichtgevende diode (LED) aan te sluiten op een stroombron. LED’s hebben een voorwaartse spanningsval. dit betekent dat ze een bepaalde hoeveelheid spanning nodig hebben om te werken.
Zonder een weerstand in serie met de LED, kan de LED te veel stroom trekken en doorbranden.
 
Om deze calculator te gebruiken, moet u de spanningsval van de LED, de gewenste stroom door de LED en de spanning van de stroombron invoeren.
De calculator bepaalt dan de optimale weerstandswaarde voor gebruik in serie met de LED om de stroom te beperken en de LED te beschermen tegen doorbranden.
LED serie weerstand calculators kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan LED toepassingen, waaronder verlichting, displays en indicatoren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor zowel enkelvoudige als meervoudige LED-configuraties.
Met behulp van deze calculator kun je ervoor zorgen dat jouw LED’s veilig en efficiënt werken. Hierdoor is de risico op schade of voortijdige uitval minimaal.
De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 3972 reviews.