Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 11:30 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*

Logo Elektronica Voor Jou


Nieuwe Raspberry Pi Imager

Raspberry Pi heeft een nieuwe imager uitgebracht. Hier kun je eenvoudig software schrijven naar een micro-SD kaart. Je hoeft de image niet meer te downloaden en via een andere imager schrijven. Het formatteren, Schrijven en repareren kan nu eenvoudig vanuit één tool!

Elke Raspberry Pi maakt gebruik van een Micro-SD kaart. De meeste mensen zullen gebruik maken van Raspbian. Voorheen was er nog geen tool vanuit de Raspberry Pi foundation om deze software naar de SD kaart te schrijven. Tot nu! De Raspberry Pi foundation heeft een imager uitgebracht. Met deze imager kan je eenvoudig de nieuwste software naar een SD kaart schrijven. Je kan kiezen of je standaard Raspbian of een andere versie wilt schrijven. Maar je kan ook LibreELEC of Ubunte rechtstreeks vanuit de imager schrijven. Een andere functie is een ”EEPROM boot recovery” uitvoeren. Als je Pi niet meer opstart kan je deze functie proberen.
Je kan nu ook rechtstreeks uit de imager een SD kaart formatteren naar FAT32. Eerst was daar nog een aparte tool zoals ”SD Formatter” voor nodig.
Als een andere image wilt gebruiken op jouw Raspberry Pi dan kun je deze selecteren onder het kopje ”Use custom”. Hier kun je zoals met een standaard imager tool een .img bestand selecteren.

Onze ervaring

De nieuwe Raspberry Pi Imager is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Een fijn kenmerk is dat na het schrijven het bestand automatisch wordt gecontroleerd. Als er iets fout gaat, wordt dit aangegeven waarna je het bestand opnieuw kunt schrijven. 
Wij hebben de nieuwe tool inmiddels uitgebreid gebruikt en getest. We zullen niet snel terug gaan naar onze oude imager.

Geschikte systemen voor de Raspberry Pi Imager

De Raspberry Pi Imager is beschikbaar voor Windows, MacOS & Ubuntu. Je kunt de Imager downloaden via een van de onderstaande linkjes.

Maak je liever gebruik van Noobs? Deze kan je downloaden vanaf de downloads pagina op de Raspberry Pi website. Noobs schrijf je niet naar een SD kaart maar kopieer je. Hier heb je dus geen Imager voor nodig.

Raspberry Pi heeft zelf ook een artikel uitgebracht over hun nieuwe Imager: Klik hier om dat bericht te lezen.

 

 

Raspberry Pi Projecten

Raspberry Pi project: Installeer Domoticz

  In dit project gaan jullie leren hoe je een op een Raspberry Pi Domoticz installeert. Met Domoticz kun je de domotica in jou huis via je webbrowser aansturen.   Deze handleiding behandelt:   Benodigdheden De Raspberry Pi klaarmaken De Raspberry Pi...

Raspberry Pi Project: Installeren OpenCV

In dit project gaan we OpenCV installeren op de Raspberry Pi. OpenCV is een open source computer vision en machine learning library. OpenCV bevat meer dan 2500 algorithmes voor gezichtsherkenning, object detectie en veel meer. In deze handleiding laten we drie...

Arduino & Raspberry Pi communicatie project

In dit project ga je leren hoe je communiceert tussen een Arduino en Raspberry Pi. In dit project gaan we er van uit dat je Raspberry Pi OS hebt geïnstalleerd en dat er Node-RED is geïnstalleerd.   Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino...

Blijf op de hoogte van het laatste Raspberry Pi nieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen en projecten.

Volg ons

Voor nieuws, aanbiedingen en instructie filmpjes.

Meld je aan voor exclusieve aanbiedingen!
AANMELDEN

Ben jij al lid van onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van:
  • Nieuwe producten
  • Aanbiedingen
  • Evenementen
  • Nieuwtjes
  • Projecten
close-link
De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 840 reviews.