Webwinkel Keurmerk9,1/10 Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE) Voor 16:00 besteld = Morgen in huis 14 dagen gratis terugsturen Afhalen in Leusden

Nieuwe Raspberry Pi Imager

Raspberry Pi heeft een nieuwe imager uitgebracht. Hier kun je eenvoudig software schrijven naar een micro-SD kaart. Je hoeft de image niet meer te downloaden en via een andere imager schrijven. Het formatteren, Schrijven en repareren kan nu eenvoudig vanuit één tool!

Elke Raspberry Pi maakt gebruik van een Micro-SD kaart. De meeste mensen zullen gebruik maken van Raspbian. Voorheen was er nog geen tool vanuit de Raspberry Pi foundation om deze software naar de SD kaart te schrijven. Tot nu! De Raspberry Pi foundation heeft een imager uitgebracht. Met deze imager kan je eenvoudig de nieuwste software naar een SD kaart schrijven. Je kan kiezen of je standaard Raspbian of een andere versie wilt schrijven. Maar je kan ook LibreELEC of Ubunte rechtstreeks vanuit de imager schrijven. Een andere functie is een ”EEPROM boot recovery” uitvoeren. Als je Pi niet meer opstart kan je deze functie proberen.
Je kan nu ook rechtstreeks uit de imager een SD kaart formatteren naar FAT32. Eerst was daar nog een aparte tool zoals ”SD Formatter” voor nodig.
Als een andere image wilt gebruiken op jouw Raspberry Pi dan kun je deze selecteren onder het kopje ”Use custom”. Hier kun je zoals met een standaard imager tool een .img bestand selecteren.

Onze ervaring

De nieuwe Raspberry Pi Imager is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Een fijn kenmerk is dat na het schrijven het bestand automatisch wordt gecontroleerd. Als er iets fout gaat, wordt dit aangegeven waarna je het bestand opnieuw kunt schrijven. 
Wij hebben de nieuwe tool inmiddels uitgebreid gebruikt en getest. We zullen niet snel terug gaan naar onze oude imager.

Geschikte systemen voor de Raspberry Pi Imager

De Raspberry Pi Imager is beschikbaar voor Windows, MacOS & Ubuntu. Je kunt de Imager downloaden via een van de onderstaande linkjes.

Maak je liever gebruik van Noobs? Deze kan je downloaden vanaf de downloads pagina op de Raspberry Pi website. Noobs schrijf je niet naar een SD kaart maar kopieer je. Hier heb je dus geen Imager voor nodig.

Raspberry Pi heeft zelf ook een artikel uitgebracht over hun nieuwe Imager: Klik hier om dat bericht te lezen.

 

 

Raspberry Pi Projecten

Raspberry Pi project: Hungry bat

Raspberry Pi project: Hungry bat

In dit simpele project leer je hoe jij het spel Hungry bat kunt maken in Scratch. Wat is Hungry bat? In dit spel is je karakter een vleermuis. Deze kun je besturen met de pijltjestoetsen. De bedoeling van het spel is om de vleermuis naar de taco te leiden zonder dat...

Raspberry Pi project: Pong

Raspberry Pi project: Pong

In dit simpele project leer je hoe jij Pong kan namaken in Scratch. Wat is Pong? In het spel Pong heb je een bal die naar beneden valt. De bal mag niet vallen tot de bodem van het scherm. De bal houd je omhoog door met je muis het plateau te bewegen. Als de bal deze...

Raspberry Pi project: Flappy Witch

Raspberry Pi project: Flappy Witch

in dit project leg ik jullie stapsgewijs uit hoe je een Flappy Bird spel kunt maken in Scratch. Over Flappy Bird: De inspiratie voor dit project komt van het spel Flappy Bird. Het spel werd uitgebracht in 2013 voor de mobile telefoon. Het spel gaat over een vogel die...

Blijf op de hoogte van het laatste Raspberry Pi nieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen en projecten.

Volg ons

Voor nieuws, aanbiedingen en instructie filmpjes.

Onze klanten service

We staan voor je klaar per telefoon,  chat en via mail.

Terugsturen is gratis

Niet tevreden met je bestelling? Bij ons kan je kosteloos retourneren

Vraag offerte aan

Grotere oplage? Vraag gemakkelijk een offerte aan.

Fokkerstraat 12
3833LD, Leusden
Tel: 033 - 200 3116
Email: info@elektronicavoorjou.nl

OVERIG

Educatie
Projecten
Partner links
Vacatures

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
En ontvang 5% korting op je volgende bestelling!

LIKE ONS OP FACEBOOK

© Copyright 2018 - 2019 | All Rights Reserved | Sitemap | Elektronica voor jou

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 434 reviews.