Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 10:30 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*

Logo Elektronica Voor Jou


In dit project leer je hoe je je eigen Retropie met Super nintendo controller maakt. Dit is een leuk project om aan te sluiten aan je TV of je computer monitor. Retropie is een Raspberry Pi emulator. Je kunt er retro spellen mee spelen. Online zijn er duizenden van dit soort spellen te vinden. I.v.m. copyright kunnen we niet vertellen hoe je hier exact aan komt. In dit project werken we met een SNES controller. Je kunt ook een USB PS2 of andere controller gebruiken.
  • Niveau – beginner 20% 20%
  • Tijdsduur – 10/15 Min 20% 20%
  • Kosten – €48,84 Compleet 25% 25%

Stap 2: IMG installeren

Zodra je het RetroPie bestand hebt gedownload moet je het .gz bestand uitpakken. Het uitgepakte bestand is de .img   Om het RetroPie SD image op je MicroSD kaart te installeren moet je de MicroSD kaart in je computer doen. En de .img via een van de volgende programma’s installeren:

Zorg er wel voor dat je Micro SD kaart is geformatteerd voordat je begint.

Stap 3: Aansluiten

Steek de MicroSD kaart met de RetroPie Image in de SD sleuf aan de onderkant van de Raspberry Pi. Vervolgens sluit je de Raspberry pi aan op een TV / Monitor met een HDMI kabel. Sluit de SNES controller(s) aan op de USB poort(en) en je bent klaar om de stroom er op te zetten.

Stap 4: Configureren 

 

De eerste keer dat je je RetroPie opstart zal je de SNES controller moeten configureren. Zodra je op de Welcome pagina komt moet je één willekeurige knop ingedrukt houden om het proces te starten. Hierna kom je op een pagina waar je de knoppen kunt configureren. Dit doe je door de knop die op het beeldscherm staat in te drukken.
Staat er D-pad Up? Dan druk je op het pijltje omhoog. Dit doe je voor alle knoppen van de controller. Er zijn meer knoppen om te configureren dan dat er daadwerkelijk op de SNES controller zitten. Deze kun je overslaan door twee knoppen ingedrukt te houden. Je hebt je SNES controller nu geconfigureerd.
Als het goed is kom je nu uit op het ”EmulationStation”. Er staan nog geen spellen op de RetroPie. Vanwege Copyright & Eigendomsrechten staan de spellen niet standaard op de RetroPie. 

 

Stap 5: ROMs installeren

Je moet de spellen zelf downloaden en op de RetroPie zetten. Om aan de spellen te komen kan je bijvoorbeeld op google zoeken naar ROMS for SNES RetroPie. Zodra je een spelletje hebt gevonden kun je deze downloaden. Er zijn een aantal mogelijkheden om de spellen op de RetroPie te krijgen. De makkelijkste manier is via een USB.

  1. Pak een geformatteerde USB stick.
  2. Creëer een folder en noem deze retropie.
  3. Plug de USB stick in de Pi en wacht tot de Pi stopt met knipperen.
  4. Haal de USB stick uit de Pi en plug deze in de computer.
  5. Plaats de eerder gedownloade ROMs in de folder retropie/roms
  6. Plug de USB stick weer in de Pi en wacht tot de Pi stopt met knipperen.
  7. Start de RetroPie opnieuw op

Stap 6: Speel!

Je hebt nu de spellen op de RetroPie gezet en kan dus gaan spelen!

 

Hotkeys

Hotkey Actie
Select + Start Exit
Select + Right Shoulder Save
Select + Left Shoulder Load
Select + B Reset
Select + X RGUI Menu
Select + Right Input State Slot Increase
Select + Left Input State Slot Decrease
De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1951 reviews.