Webwinkel Keurmerk9,2/10 Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE) Voor 16:00 besteld = Morgen in huis Express voor 11:30 besteld = Vanavond in huis* 14 dagen gratis terugsturen*

Selecteer een pagina

Welke Raspberry Pi heb ik?

De Raspberry Pi foundation heeft inmiddels al best wat verschillende boards uitgebracht. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt zien welk board je hebt. 

Welke Raspberry Pi heb ik?

Welke Raspberry Pi 4 heb ik?

Er zijn in totaal 4 verschillende versies van de Raspberry Pi 4 uitgebracht. Namelijk de 1GB, 2GB, 4GB en 8GB RAM. De 1GB RAM variant wordt inmiddels niet meer geproduceerd. In principe zijn alle boards vrijwel identiek, maar mocht je nu verschillende types hebben liggen is het wel handig om te weten welke meer of minder RAM heeft dan de ander.

Welke Raspberry Pi

Raspberry Pi 4 1GB

De Raspberry Pi 4 1GB RAM is te herkennen aan de code a03111.

Raspberry Pi 4 2GB

De Raspberry Pi 4 2GB RAM is te herkennen aan de D9WHZ RAM chip.

Raspberry Pi 4 4GB

De Raspberry Pi 4 4GB RAM is te herkennen aan de D9WHV RAM chip.

Raspberry Pi 4 8GB

De Raspberry Pi 4 8GB RAM is te herkennen aan de D9ZCL RAM chip.

Welke Raspberry Pi 3 heb ik?

Van de Raspberry Pi 3 zijn 2 modellen. De Raspberry Pi 3 Model B en de 3 Model B+. De 3B+ is de vernieuwde en verbeterde versie van de 3B.

Naast dat het exacte type geprint staat op de bovenkant van de Raspberry Pi kun je deze ook makkelijk herkennen aan de WiFi chip. Deze zit links bovenin op de 3B+ en is te herkennen aan de framboos.

Verschil Raspberry Pi 3B & 3B+

Welke Raspberry Pi Zero heb ik?

Er zijn twee varianten van de Raspberry Pi Zero uitgebracht. De Zero en de Zero W. Het enige verschil is eigenlijk de connectiviteit. De Zero W kun je verbinden via WiFi en Bluetooth terwijl de Zero dit allebei niet kan. Aangezien beide boards vrijwel identiek zijn kan het lastig zijn om het verschil te zien. Het grootste verschil is dat bij de Zero naast de HDMI poort HDMI staat. Dit is niet het geval bij de Zero W. 
Een andere maar iets lastigere manier is om te kijken naar de stroom inductor. Bij de Zero W zit vlak boven de camera poort een stroom inductor met de tekst 4R7. Deze zit niet op de Zero.

Verschil Raspberry Pi Zero / Zero W

Overige Raspberry Pi Boards

Er zijn nog 4 andere soorten Raspberry Pi boards. Omdat deze al behoorlijk verouderd zijn gaan we daar niet veel verder op in. Wel laten we hieronder aan de hand van 4 afbeeldingen zien wat wat is.

Raspberry Pi 3 Model A+

Raspberry Pi 3 Model A+

Raspberry Pi 2 Model B

Raspberry Pi 2B

Raspberry Pi 1 Model B+

Raspberry Pi 1B+

Raspberry Pi 1 Model A+

Raspberry Pi 1 Model A+

Arduino Projecten

Arduino Project: Weer station

 In dit project ga je leren hoe je een weer station opzet met een Arduino. In dit weerstation kun je het lichtniveau, de temperatuur en de luchtvochtigheid zien. Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino programmeren Niveau - GemiddeldTijdsduur -...

Arduino & Raspberry Pi communicatie project

In dit project ga je leren hoe je communiceert tussen een Arduino en Raspberry Pi. In dit project gaan we er van uit dat je Raspberry Pi OS hebt geïnstalleerd en dat er Node-RED is geïnstalleerd.   Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino...

Arduino IoT Cloud les 4: HC-SR04

Dit is de vierde les uit de Arduino IoT Cloud handleiding. Heb je de eerste lessen nog niet gevolgd? Bekijk deze HIER. In deze les leer je hoe je in de Arduino IoT de waarde van een HC-SR04 ultrasone afstandssensor uitlezen. Deze waardes slaan we op zodat we deze in...

Blijf op de hoogte van het laatste Raspberry Pi nieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen en projecten.

Volg ons

Voor nieuws, aanbiedingen en instructie filmpjes.

Onze klanten service

We staan voor je klaar per telefoon,  chat en via mail.

Terugsturen is gratis

Niet tevreden met je bestelling? Bij ons kan je kosteloos retourneren

Vraag offerte aan

Grotere oplage? Vraag gemakkelijk een offerte aan.

Fokkerstraat 12
3833LD, Leusden
Tel: 033 - 200 3116
Email: info@elektronicavoorjou.nl

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
En ontvang 5% korting op je volgende bestelling!

LIKE ONS OP FACEBOOK

© Copyright 2018 - 2021 | All Rights Reserved | Sitemap | Elektronica voor jou

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 718 reviews.