Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 11:30 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*

Logo Elektronica Voor Jou


Arduino Nano vergelijken

De Arduino Nano familie bestaat inmiddels uit 5 verschillende boards. Deze boards lijken allemaal best wel op elkaar maar hebben daadwerkelijk andere eigenschappen. Na het lezen van het onderstaande bericht zou je een beter beeld moeten hebben van deze boards.

Arduino Nano

De Arduino Nano is het eerste board uit deze familie. Het is jarenlang een betrouwbaar en populair board geweest. De Arduino Nano is vergelijkbaar met de Arduino Uno. Het was voor velen dan ook een logische stap om deze te gebruiken voor projecten waar een Arduino Uno simpelweg niet past. Doordat je de Arduino Nano gelijk op een breadboard kan plaatsen is het makkelijk om je project nog compacter te maken.
De Arduino Nano beschikt over 22 digitale, 6 PWM en 8 analoge pins.

Arduino Nano Every

De Arduino Nano Every is het perfecte board voor iedereen die er van houdt om met Arduino te werken, maar een beperkt budget heeft. De Arduino Nano Every kost bijna de helft van de originele Arduino Nano. De Arduino Nano is op een paar vlakken beter dan de Nano Every, maar voor de meeste projecten maakt dit niet uit.
De Nano Every beschikt over 12 digitale, 5 PWM en 7 analoge pins.

Arduino Nano 33 IoT

Met de Arduino Nano 33 IoT wordt de wereld van IoT (Internet of Things) een stuk toegankelijker. Dit Arduino board kun je programmeren in Arduino Create. Als je dit hebt gedaan kun je een dashboard maken in de Arduino IoT cloud waar je alle gegevens van sensoren kun uitlezen. Vanuit dit dashboard kun je ook bijvoorbeeld lampjes of actuatoren aansturen d.m.v een virtuele knop. De Arduino Nano 33 IoT heeft een ingebouwde WiFi en BLE module waardoor je jouw project makkelijk draadloos kunt verbinden.
De Nano Every beschikt over 12 digitale, 8 PWM en 8/1 analoge pins.

Onze ervaring

De Arduino Nano Every is perfect als je een permanent Arduino project wilt maken. Het is erg prettig dat Arduino een board heeft gemaakt in deze prijsklasse aangezien het duidelijk is dat veel mensen hier behoefte aan hebben.
De Arduino Nano 33 IoT is een erg leuk board om te gebruiken voor IoT projecten. Op dit moment is het het enige board wat je kunt gebruiken in de IoT cloud wat wel jammer is. Wij hadden de Arduino Nano 33 BLE Sense ook graag terug gezien in de IoT cloud.

Arduino Nano 33 BLE

De Nano 33 BLE wordt geleverd met een 9-assige “inertial measurement unit” (IMU), dit betekent dat hij een versnellingsmeter, een gyroscoop en een magnetometer met elk een resolutie van 3 assen bevat. Dit maakt de Nano 33 BLE de perfecte keuze voor geavanceerdere robotica-experimenten, trainingsvolgers, digitale kompassen, enz.

De communicatie-chipset op de Nano 33 BLE kan zowel een BLE- als Bluetooth®-client en hostapparaat zijn. Iets vrij unieks in de wereld van microcontrollerplatforms. Als je wilt zien hoe gemakkelijk het is om een Bluetooth®-centrale of een randapparaat te maken, bekijk dan de voorbeelden in onze ArduinoBLE library.

Arduino Nano 33 BLE Sense

De Arduino Nano 33 BLE Sense heeft dezelfde Bluetooth functionaliteiten als de Nano 33 BLE. De BLE Sense wordt geleverd met een reeks ingebouwde sensoren:

  • 9-assige traagheidssensor: wat dit board ideaal maakt voor draagbare apparaten
  • vochtigheid en temperatuursensor: voor zeer nauwkeurige metingen van de omgevingscondities
  • barometrische sensor: je zou een eenvoudig weerstation kunnen maken
  • microfoon: om geluid in realtime vast te leggen en te analyseren
  • gebaar, nabijheid, lichtkleur en lichtintensiteitssensor: schat de helderheid van de kamer, maar ook of iemand zich in de buurt van het board beweegt

Het belangrijkste kenmerk van dit board, naast de indrukwekkende selectie van sensoren, is de mogelijkheid om Edge Computing-applicaties (AI) erop te draaien met behulp van TinyML. Je kunt je machine learning-modellen maken met  TensorFlow™ Lite en deze naar uw board uploaden met de Arduino IDE.

Arduino Projecten

Arduino Project: Weer station

 In dit project ga je leren hoe je een weer station opzet met een Arduino. In dit weerstation kun je het lichtniveau, de temperatuur en de luchtvochtigheid zien. Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino programmeren Niveau - GemiddeldTijdsduur -...

Arduino & Raspberry Pi communicatie project

In dit project ga je leren hoe je communiceert tussen een Arduino en Raspberry Pi. In dit project gaan we er van uit dat je Raspberry Pi OS hebt geïnstalleerd en dat er Node-RED is geïnstalleerd.   Deze handleiding behandelt: Benodigdheden Bedraden De Arduino...

Arduino IoT Cloud les 4: HC-SR04

Dit is de vierde les uit de Arduino IoT Cloud handleiding. Heb je de eerste lessen nog niet gevolgd? Bekijk deze HIER. In deze les leer je hoe je in de Arduino IoT de waarde van een HC-SR04 ultrasone afstandssensor uitlezen. Deze waardes slaan we op zodat we deze in...

Blijf op de hoogte van het laatste Raspberry Pi nieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, nieuwe producten, aanbiedingen en projecten.

Volg ons

Voor nieuws, aanbiedingen en instructie filmpjes.

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 805 reviews.