Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

Astabiele 555 timer Calculator

Met behulp van deze calculator kan je tijd en moeite besparen in het schakeling ontwerpproces. En ervoor zorgen dat uw schakeling naar wens presteert.

Frequentie:Hz

Duty Cycle:

Frequentie en Duty Cycle Simulatie

Je weet nu welke frequentie en duty cycle je nodig hebt. Vul ze hieronder in en kijk hoe jouw schakeling eruit kan komen te zien!

Wat is een Astabiele 555 timer?

Een astabiele 555 timer is een geïntegreerde schakeling. Dat wordt gebruikt om een periodiek signaal met een bepaalde frequentie te genereren.
Het is een oscillator. Die in tegenstelling tot de monostabiele 555 timer, continu een uitgangssignaal produceert.
De astabiele 555 timer gebruikt 2 resistors en 1 capacitor om de frequentie en duty cycle van het uitgangssignaal te regelen. Een van de resistors en een van de capacitors bepalen de tijdsconstante van het laden en ontladen van de andere capacitor. De andere resistor bepaalt de oplaadtijd en de ontladingstijd van de capacitor en dus de frequentie van het uitgangssignaal.
Het uitgangssignaal van de astabiele 555 timer is een blokgolf met een bepaalde frequentie en duty cycle. De duty cycle is de verhouding van de hoog- en laagspanningstijd van het signaal. De frequentie kan worden aangepast door de waarden van de resistors en capacitors te veranderen.
Astabiele 555 timers worden veel gebruikt in elektronische circuits voor het genereren van frequenties voor toepassingen zoals pulsgeneratie, frequentiemodulatie, en als tijdbasis in digitale klokken.

 

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 3983 reviews.