Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

Parallel- en serieweerstand berekenen

Een Parallel- en Serieweerstand Calculator is een hulpmiddel. De calculator kan gebruikt worden om de totale weerstand van een circuit te berekenen. Dit is vooral handig wanneer er meerdere weerstanden in serie of parallel zijn aangesloten. Met de calculator kunt u de totale weerstand van uw circuit berekenen. Dit is vooral handig bij het ontwerpen of repareren van elektronische apparaten. Het kan ook helpen bij het begrijpen van basisprincipes van elektrische circuits en weerstanden.

 

Parallel

De totale weerstand in parallel is .

Serie

De totale weerstand in serie is .

Wat is een parallel- en serieweerstand calculator?

Een parallel- en serieweerstand calculator is een hulpmiddel waarmee je de totale weerstand van een parallel of serie circuit kunt berekenen. Een parallel circuit is een elektrisch circuit waarin de componenten parallel zijn geschakeld. Dit betekent dat de stroom door elk component kan stromen, onafhankelijk van de stroom in de andere componenten. Een serie circuit is een elektrisch circuit waarin de componenten in serie zijn geschakeld. Dit betekent dat de stroom door elk component moet stromen voordat het de volgende component bereikt.

Om de totale weerstand van een parallel circuit te berekenen, moet je de individuele weerstanden van de componenten kennen. Met behulp van de wet van Ohm kun je de stroom door elk component berekenen. De totale stroom door het circuit is gelijk aan de som van de individuele stromen. De totale weerstand van het parallel circuit is dan gelijk aan de spanning gedeeld door de totale stroom. Om de totale weerstand van een serie circuit te berekenen, moet je ook de individuele weerstanden van de componenten kennen. De totale weerstand van het serie circuit is gelijk aan de som van de individuele weerstanden van elk component.

Een parallel- en serieweerstand calculator maakt deze berekeningen eenvoudig en snel. De individuele weerstandswaarden van de componenten invoeren in de calculator,de calculator zal automatisch de totale weerstand van het circuit berekenen. Een parallel- en serieweerstand calculator is handig voor iedereen die werkt met elektrische circuits. Denk aan elektronica hobbyisten, studenten en professionals in de elektrische en elektronische industrie.

 

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 5012 reviews.