Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

Arduino FAQ

Veelgestelde vragen Arduino

Arduino is een fantastisch platform met ontzettend veel mogelijkheden. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn ben je waarschijnlijk nog niet met alles bekend. Wij krijgen vaak vragen van onze klanten. Daarom hebben wij enkele veelgestelde vragen samen gesteld tot één FAQ. Wij zullen deze FAQ blijven updaten, aangezien er steeds meer mogelijkheden bijkomen. Mis jij een vraag waarvan je denkt dat die relevant is voor anderen? Laat het ons even weten!

Welke Arduino kan je het beste kopen?

Dat hangt absoluut af van wat je met de Arduino wilt gaan doen. Ben je een beginner, dan is de Arduino Uno een goede keuze. Wil je een uitgebreid project maken dan kan je misschien beter voor een Arduino Mega kiezen. Heb je juist een klein project dan is een van de Arduino Nano’s waarschijnlijk beter geschikt. Ga je Arduino professioneel gebruiken kijk dan eens naar de MKR boards of de Portenta H7.

Wat is Arduino?

Arduino is een Italiaans bedrijf dat Open-source single-board computers ontwikkelt. Deze computers zijn gebaseerd op een eenvoudig microcontroller board en een gebruiksvriendelijke programmeeromgeving. Elk board beschikt over een aantal in- en outputs. De inputs kunnen worden gebruikt om diverse sensoren uit te lezen. De outputs kunnen worden gebruikt om lampjes, kleine motoren, relais en andere actuatoren aan te sturen.

Zijn Arduino clones net zo goed?

Wij vinden van niet. Arduino clones worden vaak op een goedkopere wijze geproduceerd. De kwaliteit en levensduur van een clone kan dus laag zijn. Er zijn uiteraard ook goede clones beschikbaar. Deze zijn alleen meestal niet veel goedkoper dan een originele Arduino. Door een officieel Arduino board te kopen help je ook bij o.a. nieuwe ontwikkelingen van Arduino.

Kan Arduino python uitvoeren?

Ja het is mogelijk om de Arduino met Python te programmeren. Dit is echter niet de standaard programmeertaal. De Arduino wordt standaard in een C++ dialect geprogrammeerd.
De Arduino Portenta H7 werkt met Python.

Hoe werkt een Arduino?

In het kort werkt een Arduino als volgt: De Arduino board beschikken over diverse in en uitgangen. Op deze in en uitgangen kan je componenten, sensoren & actuatoren aansluiten. Doormiddel van een code laat je de Arduino weten wat hij met de gegevens van een sensor moet doen. Je kan bijvoorbeeld de waarde van een afstand sensor weergeven op een display.
Er is niet perse een sensor nodig. Je kan de Arduino ook een vast programma geven wat hij moet uitvoeren. Bijvoorbeeld het laten knipperen van een LED lampje.

Zijn Arduino en Raspberry Pi compatible?

Arduino en Raspberry Pi zijn vergelijkbaar maar kunnen toch weer hele andere dingen. Een Arduino is de beste keuze voor het maken van een robot. Een Raspberry Pi is de beste keuze voor het maken van een camera. Wil je nu een robot bouwen met een camera dan kan je de Arduino en Raspberry Pi samen laten werken. Dit is alleen geschikt voor een gevorderde gebruiker van beide platformen.

Welke Arduino starter kit is het beste?

Dit verschilt per persoon. Afhankelijk van wat je wilt gaan doen met jouw Arduino kun je een starter kit kiezen.
De ene starter kit bevat een aantal componenten om mee aan de slag te gaan. De andere bevat juist heel componenten, sensoren en motoren waarmee je vele elektronica projecten kunt maken. Bedenk goed wat je wilt bereiken met de starter kit en kies op die manier de beste kit!

Jouw Arduino vraag niet beantwoord?

Ben je jouw Arduino vraag niet tegengekomen? Maak je geen zorgen op onze website staan diverse informatie pagina’s. Hier wordt dieper in gegaan op bepaalde onderwerpen. Neem een kijkje op deze pagina’s en je krijgt waarschijnlijk alsnog het antwoord op jouw vraag. Kom je er echt niet uit neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dan kijken of we je verder kunnen helpen.

 

 

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 4331 reviews.