Gratis verzending vanaf €74,95 NL (€99,95 BE/DE)

Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Express voor 13:00 besteld = vanavond in huis*

14 dagen gratis terugsturen*


Land

Raspberry Pi FAQ

Veelgestelde vragen Raspberry Pi

Raspberry Pi is een fantastisch platform met ontzettend veel mogelijkheden. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn ben je waarschijnlijk nog niet met alles bekend. Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten. Om deze reden hebben wij de meest gestelde vragen omgezet in een FAQ. Wij zullen deze FAQ blijven updaten, aangezien er steeds meer mogelijkheden bijkomen. Mis jij een vraag waarvan je denkt dat die relevant is voor anderen? Laat het ons even weten!

Welke Raspberry Pi is het beste?

De Raspberry Pi 4 model B 4GB RAM is op dit moment het meest populaire board van Raspberry Pi.
Dat is ook niet zo gek aangezien dit board 3X zo snel is dan zijn voorganger. Ook heeft deze versie 4X zoveel RAM als de Raspberry Pi 3B+

Inmiddels is er zelfs een 8GB RAM versie uitgebracht van de Raspberry Pi 4 model B. Dit is extreem veel wat voor sommige applicaties erg prettig is maar waarschijnlijk heb je genoeg aan 4GB RAM.

Wat is een Raspberry Pi?

Een Raspberry Pi kan je vergelijken met een goedkope computer. Maar dan in het formaat van een creditcard. Het officiële besturingssysteem is Raspbian. Dit is een desktop gebaseerd op Linux. Er zijn meerdere besturingssystemen verkrijgbaar van diverse partijen. (De meeste zijn gratis te downloaden)

Hoe kan je de Raspberry Pi verbinden?

De Raspberry Pi heeft draadloze WiFi & Bluetooth ingebouwd. Voor een gesloten netwerk kan je ook de netwerkpoort gebruiken.

Wat voor voeding heb je nodig?

De Raspberry Pi 4 werkt met een USB-C voeding van 3A 5V.
Voor de Raspberry Pi 3B+ heb je een Micro-USB voeding nodig van 2,5A 5V

Welke SD Kaart is geschikt?

In principe kan je alle Micro-SD kaarten vanaf 8GB gebruiken. Wel raden we je aan om een grotere Micro-SD kaart te gebruiken. Bijvoorbeeld een van 16GB of hoger.

Kan je Windows gebruiken op een Raspberry Pi?

Het is mogelijk om Windows 10 IoT core te gebruiken als besturingssysteem. Dit is een hele lichte en beperkte versie van Windows 10. Je kunt de software hier downloaden: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/downloads

Is een Raspberry Pi veilig?

Als je de Raspberry Pi op je thuisnetwerk gaat gebruiken is deze uit de doos al erg veilig.
Het is echter wel mogelijk om de Pi nog veiliger te maken. Hier vind je alles wat je moet weten:
https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/security.md

Welke Raspberry Pi starter kit is het beste?

Dit verschilt per persoon. Afhankelijk van wat je wilt gaan doen met jouw Raspberry Pi kun je een starter kit kiezen.
De ene starter kit bevat onderdelen om een desktop pc te bouwen, de andere bevat allemaal componenten om diverse elektronica projecten te maken. Bedenk goed wat je wilt bereiken met de starter kit en kies op die manier de beste kit!

Jouw Raspberry Pi vraag niet beantwoord?

Ben je jouw Raspberry Pi vraag niet tegengekomen? Maak je geen zorgen op onze website staan diverse informatie pagina’s. Hier wordt dieper in gegaan op bepaalde onderwerpen. Neem een kijkje op deze pagina’s en je krijgt waarschijnlijk alsnog het antwoord op jouw vraag. Kom je er echt niet uit neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dan kijken of we je verder kunnen helpen.

De waardering van www.elektronicavoorjou.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 4338 reviews.